Pirinc Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi İcin Malzemeler
*1, 5 su bardağı pirinc (Osmancık kullandım)
*2, 5 su bardağı sıcak su
*1 adet tavuk bulyonu (Tavuk bulyonu yerine sıcak suyun 1 bardağını tavuk suyu olarak koyabilirsiniz)
Pirinc Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı
1
*Pirincleri bir saat (aceleniz varsa 40 dakika da olabilir) suda bekletelim (minik bir suzgeci derince bir kasenin icine koyup pirinclerin uzerini gececek şekilde suda bırakıyorum)
*Bir saatin sonunda pirincleri kırmayacak şekilde hafifce ovalayıp uzerinde kalan nişastadan arındırmak icin tekrar suyun altından gecirip havlu kağıtla suyunu alalım (kupkuru olmasına gerek yok) rengi sarısaydam olana kadar kavuralım (tel tel ayrılmaya başlayacak) sıcak suda tavuk bulyonunu cozundurup suyu pirincler iyice kavrulunca uzerine dokelim ve son kez karıştırıp kapağı kapatalım
*Suyunu cekene kadar kısık ateşte pişirelim (2530 dakikada pişiyor) altını kapatalım bir kez daha karıştırıp kapağı kapatalım 10 dakika sonra servise hazır
Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı pirinc (Osmancık kullandım)
*2, 5 su bardağı sıcak su
*1 adet tavuk bulyonu (Tavuk bulyonu yerine sıcak suyun 1 bardağını tavuk suyu olarak koyabilirsiniz)
Pirinc Pilavı (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı
1
*Pirincleri bir saat (aceleniz varsa 40 dakika da olabilir) suda bekletelim (minik bir suzgeci derince bir kasenin icine koyup pirinclerin uzerini gececek şekilde suda bırakıyorum)
*Bir saatin sonunda pirincleri kırmayacak şekilde hafifce ovalayıp uzerinde kalan nişastadan arındırmak icin tekrar suyun altından gecirip havlu kağıtla suyunu alalım (kupkuru olmasına gerek yok) rengi sarısaydam olana kadar kavuralım (tel tel ayrılmaya başlayacak) sıcak suda tavuk bulyonunu cozundurup suyu pirincler iyice kavrulunca uzerine dokelim ve son kez karıştırıp kapağı kapatalım
*Suyunu cekene kadar kısık ateşte pişirelim (2530 dakikada pişiyor) altını kapatalım bir kez daha karıştırıp kapağı kapatalım 10 dakika sonra servise hazır
Afiyet olsun