elektronikci
FD Üye
Pirinç Pilavı Tane Tane (Soğuk Su İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tavuk bulyon
- 1 şeker kaşığı tuz
Pirinç Pilavı Tane Tane (Soğuk Su İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirincimizi soğuk suyla birkaç defa güzelce yıkıyoruz.
- Pilav tenceresini ocağa alalım sıvı yağ ile şehriyeyi alıp kızarana kadar kavuralım.
- Ardından tereyağı ve bulyonu koyup eritelim. Hemen sonra pirinci ekleyip kısık ateşte 10 dakika ara ara karıştırıp kavuralım.
- Daha sonra 3 bardak suyumuzu koyup tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte 20 dakika bırakalım. Gerekirse süreyi biraz daha uzatabilirsiniz suyu tamamen çekene kadar.
- Ardından tencerenin ağzına kağıt havlu koyup dinlenmeye bırakıyoruz .
- 15 dakika sonra servis yapabilirsiniz afiyetler olsun ????.