
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 buçuk su bardağı su (Sıcak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağda olur)
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç pilavı için önce pirincimizi iyice yıkayalım.
- Ardından tereyağı ve zeytinyağını ocağa alalım ve tereyağını erimesini bekleyelim.
- Eriyen tereyağın üzerine pirinci ekleyip kavuralım.
- İyice kavrulan pirinci üzerine suyu ekleyelim ve kapağı kapalı şekilde suyu çekene kadar altı kısık halde pişirelim ve suyu çeken pirinci altını kapatalım.
- Daha sonra bir peçete sererek kapağı kapatalım ve 10-15 dk dinlendirelim. Pirincimiz yemeye hazır. Afiyet olsun.