Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvelden sıcak suda ıslattığımız pirinci yaklaşık 5 dakika su berrak olana kadar yıkıyoruz (Püf noktalarından biri)
- Tenceremize zeytinyağını koyup kızdıktan sonra arpa şehriyeleri atıyoruz. Şehriyeler kavrulduktan sonra pirinçleri de ekliyoruz.
- Pirinçlerle birlikte güzelce kavrulan şehriyelere tereyağını da ekleyip pirinçler şeffaf olana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Karıştırırken pirinçler tane tane olduktan sonra sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatalım.
- Pirinçler suyunu çektikten sonra kağıt havlu koyup pilavımızı dinlendirmeye bırakalım. Afiyet olsun