Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçlerimizi birinci evvel bir kabın içerisine alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyelim ve sıcak şu koyup 30 dk dinlendirelim.
- Daha sonra pirinçlerimizi bol suda nişastasını bırakana kadar yıkayalım. Nişastasından ayrıldığı vakit suyunuz daha berrak olacaktır.
- Tavamıza sıvı yağımızı koyalım. Yağ ısınınca pirinçlerimizi ekleyip kavuralım.
- Kavurma süreci devam ederken tereyağımızı ekleyip kavuralım.
- Kavrulan pirincimize sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Tuzumuzu da ekleyip bir iki kez karıştıralım.
- Altı kısık halde kapağını hiç açmadan suyu çekene kadar pişirelim.
- Tencereyi hafif eğdiğinizde şu gelmiyorsa kapağını açabilirsiniz.
- Pilavın püf noktası pişerken kapağının açılmamasıdır ve altı kısık ocakta pişmelidir.
- Pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu yahut bir bez örtelim kapağını kapatıp 20 dk dinlendirelim.Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı