Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı
0
29

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
pirinc-pilavi.jpg

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinçlerimizi birinci evvel bir kabın içerisine alalım.
  2. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyelim ve sıcak şu koyup 30 dk dinlendirelim.
  3. Daha sonra pirinçlerimizi bol suda nişastasını bırakana kadar yıkayalım. Nişastasından ayrıldığı vakit suyunuz daha berrak olacaktır.
  4. Tavamıza sıvı yağımızı koyalım. Yağ ısınınca pirinçlerimizi ekleyip kavuralım.
  5. Kavurma süreci devam ederken tereyağımızı ekleyip kavuralım.
  6. Kavrulan pirincimize sıcak suyumuzu ekleyelim.
  7. Tuzumuzu da ekleyip bir iki kez karıştıralım.
  8. Altı kısık halde kapağını hiç açmadan suyu çekene kadar pişirelim.
  9. Tencereyi hafif eğdiğinizde şu gelmiyorsa kapağını açabilirsiniz.
  10. Pilavın püf noktası pişerken kapağının açılmamasıdır ve altı kısık ocakta pişmelidir.
  11. Pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu yahut bir bez örtelim kapağını kapatıp 20 dk dinlendirelim.Afiyet olsun.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,480Konular
981,417Mesajlar
29,588Kullanıcılar
DassSon üye
Üst Alt