bilgisayarci
FD Üye
Pirinç Unlu Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram köftelik dana kıyma
- 1 yemek kaşığı dolusu pirinç unu
- 1 yemek dolusu galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam çok ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz,toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon,kekik
- Sıvı yağ
- 5-6 adet çeri domates
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz,tozşeker
- 1 çay kaşığı kekik,kimyon
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 küçük çay bardağı su
- 2 adet büyük uzunluk patetes
- 3-4 adet çarliston biber
Pirinç Unlu Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba kıymayı koyalım rendelenmiş soğanı sarımsağı koyalım.
- Diğer kalan materyalleri de ekleyelim köfteyi yoğuralım.
- Küçük mandalina kadar köfte hamurundan modüller koparıp yuvarlayalım bastıralım.
- Sonra orta ateşte çevirerek kızartalım havlu kağıt serili tabağa alalım.
- Patatesi soyalım uzun serçe parmak formda keselim.
- 10 dk soğuk suda bekletelim.
- Havlu kağıt ile kurulayıp kızartalım.
- Havlu kağıt serili tabağa alalım biberlerin çekirdeği çıkaralım.
- Ortadan ikiye keselim.
- Onları da kızartalım.
- Sonra havlu kağıt serili tabağa alalım.
- Domates sos için bir tavaya yağları koyalım.
- Rendelenmiş soğanı sarımsağı koyalım.
- Salçayı suyu baharatları derin birkapta çırpalım.
- Sonra bu çırptığımız dökelim.
- Sonra ocağın altını açalım. Kısık ateşte 10 dk pişirelim.
- Servis tabağına köfteleri patatesleri biberleri dizelim.
- Sosu da tabağa alalım yanında maydanozlu kuru soğanla çok nefis oluyor afiyet olsun.