Pirinc Unlu Revani Yapılışı Resimli,
Pirinc Unlu Revani Tarifi,
PİRİNC UNLU REVANİ
Malzemeler:
150 gr Teremyağ
150 gr pirinc unu
1 cay bardağı toz şeker
1 su bardağı kullu su
1 paket vanilya
Şurubu icin:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu
imagespirincunlurevanitarifiresimli5ad4009fef028
Yapılışı:
Once şerbet kaynatılır Kıvam alınca limon suyu katılır, birkac dakika daha kaynatılır Soğumaya bırakılır Teremyağ yakmadan eritilir Uzerine şeker, pirinc unu ve su eklenir Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır Daha sonra karışım uygun buyuklukte, yağlanmış fırın kabına dokulur 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Baklava şeklinde kesilir, hemen şerbet gezdirilir
Pirinc Unlu Revani Tarifi,
PİRİNC UNLU REVANİ
Malzemeler:
150 gr Teremyağ
150 gr pirinc unu
1 cay bardağı toz şeker
1 su bardağı kullu su
1 paket vanilya
Şurubu icin:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu
imagespirincunlurevanitarifiresimli5ad4009fef028
Yapılışı:
Once şerbet kaynatılır Kıvam alınca limon suyu katılır, birkac dakika daha kaynatılır Soğumaya bırakılır Teremyağ yakmadan eritilir Uzerine şeker, pirinc unu ve su eklenir Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır Daha sonra karışım uygun buyuklukte, yağlanmış fırın kabına dokulur 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Baklava şeklinde kesilir, hemen şerbet gezdirilir