Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pirinç ve bulguru doğru pişirme tavsiyeleri

Pirinç ve bulguru doğru pişirme tavsiyeleri
0
228

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Prof Dr Funda Elmacıoğlu Türkiye'de besin eğitimine gereklilik olduğunu belirterek, B grubu vitamini taşıyan pirinç ve bulgurun nasıl pişirilmesi gerektiği hakkında tavsiyelerde bulundu
Prof Dr Funda Elmacıoğlu, Türkiye'de besin eğitimine gereksinim olduğunu vurgulayarak, B grubu vitamini içeren pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirmesi gerektiğini söyledi Kavurma işleminin tahıldaki bütün B grubu vitaminlerini yıkım ettiğini gösteren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinç ve bulgur kavurunca leziz olabilir ama sağlık bozucu ışık halkası geliyordedi


17

İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Birim Başkanı Prof Dr Funda Elmacıoğlu, pirinç ve bulgurun kavrularak pişirilmesinin hatalı olduğunu bildirerek dinç pişirme teknikleri üstüne izah etme yaptı


27

Türkiye'de besin eğitimine ve içten pişirme tekniklerinin öğretilmesine ihtiyaç olduğunu aktaran Prof Dr Elmacıoğlu, Bir Zamanlar gıda 'karın doyurmak' olarak algılanırdı, günümüzde bu seziş en ince ayrıntısına kadar bitti Beslemek, sizin hayat kalitenizi artırmak, daha az hasta olmak, daha zeki çocuklara sahip almak, daha çok bilgi üretip depolayabilmek, yeni projelerde yer olmak algılarını taşıyordiye konuştu


37

Kavurma işlemi B grubu vitaminleri imha ediyor
Bulgur veya pirincin ahali arasında uygulanan pişirme tekniğinin hatalı olduğu dile getiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinci veya bulguru önce kuru ısıda kavuruyorsunuz, ondan sonra suyunu koyarak kendi tekniğinize kadar pişirip tüketime hazır ışık halkası getiriyorsunuz Lakin pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirilmesi gerekiyor Kavurma işlemi tahıl grubundaki bütün B grubu vitaminlerini imha ediyor Ya Da erişteyi evinizde hazırlıyorsunuz lakin makarnayı haşlayıp suyunu attığınızda tüm B grubu vitamini suya attığınız için o makarnadan sadece enerji alarak karnınızı doyuyorsunuz, fazlaca da besin öğesi almıyorsunuzifadelerini kullandı



47
Prof Dr Funda Elmacıoğlu, Türkiye'de gıda eğitimine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, B grubu vitamini içeren pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirmesi gerektiğini söyledi Kavurma işleminin tahıldaki bütün B grubu vitaminlerini tahrip ettiğini bildiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinç ve bulgur kavurunca leziz olabilir lakin sağlık durumu bozucu ayla geliyordedi

İstinye Üniversitesi Gıda ve Diyetetik Birim Başkanı Prof Dr Funda Elmacıoğlu, pirinç ve bulgurun kavrularak pişirilmesinin yanlış olduğunu bildirerek sağlıklı pişirme teknikleri üstüne tanımlama yaptı

Türkiye'de gıda eğitimine ve doğru pişirme tekniklerinin öğretilmesine gereksinim olduğunu aktaran Prof Dr Elmacıoğlu, Vaktiyle besin 'karın doyurmak' olarak algılanırdı, günümüzde bu kavrama en ince ayrıntısına kadar bitti Beslemek, sizin yaşam kalitenizi çoğaltmak, daha az hasta olmak, daha zeki çocuklara sahip edinmek, daha fazla veri üretip depolayabilmek, yeni projelerde yer elde etmek algılarını taşıyordiye konuştu

Kavurma işlemi B grubu vitaminleri imha ediyor
Bulgur ya da pirincin ahali aralarında uygulanan pişirme tekniğinin yanlış olduğu dile getiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinci veya bulguru önce kuru ısıda kavuruyorsunuz, ondan sonradan suyunu koyarak kendi tekniğinize kadar pişirip tüketime hazırlanmış ışık halkası getiriyorsunuz Ama pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirilmesi gerekiyor Kavurma işlemi tahıl grubundaki tüm B grubu vitaminlerini imha ediyor Veya erişteyi evinizde hazırlıyorsunuz ama makarnayı haşlayıp suyunu attığınızda bütün B grubu vitamini suya attığınız için o makarnadan yalnızca enerji alarak karnınızı doyuyorsunuz, fazlaca da besin öğesi almıyorsunuzifadelerini kullandı
 

Similar threads

SAĞLIKLI PİŞİRME KAPLARI VE PİŞİRME YOLLARI Beslenme, pek çok insan tarafından karın doyurmak, açlığı bastırmak, canın istediği besinleri tüketmek biçiminde tanımlanmaktadır. Halbuki vücudun gereksinim duyduğu güç ve 50’ye yakın cinste besin öğesinin, ehliyetli ve istikrarlı bir halde besinler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Beslenme, pek çok insan tarafından karın doyurmak, açlığı bastırmak, canın istediği besinleri tüketmek formunda tanımlanmaktadır. Halbuki vücudun gereksinim duyduğu güç ve 50’ye yakın tıpta besin öğesinin, yerinde ve istikrarlı bir halde besinler yolu ile alınması gerekir. Bu öğelerin rastgele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Bayramlar bizleri tüm akrabalarımız ile kucaklaştıran sevgi dolu coşkulu bir o kadarda bizleri heyecanlandıran günlerimizdir… Tüm ailenin bir araya geldiği kahvaltı sofralarında ise ağır, kızartılmış hamur işleri, yağlı pastane ürünleri, bal, kaymak, sucuk ve salamlı omletlerin yer aldığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Yonca Diyeti Hacettepe Üniversitesi'nin hazırladığı Türkler'e özel dört yapraklı yonca diyeti: Günde iki porsiyon süt ürünü, dört köfte büyüklüğünde et çeşidi, beş porsiyon meyvesebze ve her öğün bir dilim ekmek Beslenme piramidine muhalif olarak geliştirilen 'dört yapraklı yonca' mutfağımıza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Kanser; denetimsiz çoğalan hücrelerin sıradan işlevi olan hücreleri öldürmeleri sonucu ortaya çıkan, birçok tipi tanımlanan bir hastalık kümesidir. Vücuttaki tüm doku ve organlarda kanser gelişebilir. Halk sıhhati yanından kanserin değeri, marazın öldürücü olma nispetinin yüksekliği ve sık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,498Konular
982,567Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt