nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Prof Dr Funda Elmacıoğlu Türkiye'de besin eğitimine gereklilik olduğunu belirterek, B grubu vitamini taşıyan pirinç ve bulgurun nasıl pişirilmesi gerektiği hakkında tavsiyelerde bulundu
Prof Dr Funda Elmacıoğlu, Türkiye'de besin eğitimine gereksinim olduğunu vurgulayarak, B grubu vitamini içeren pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirmesi gerektiğini söyledi Kavurma işleminin tahıldaki bütün B grubu vitaminlerini yıkım ettiğini gösteren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinç ve bulgur kavurunca leziz olabilir ama sağlık bozucu ışık halkası geliyordedi
17
İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Birim Başkanı Prof Dr Funda Elmacıoğlu, pirinç ve bulgurun kavrularak pişirilmesinin hatalı olduğunu bildirerek dinç pişirme teknikleri üstüne izah etme yaptı
27
Türkiye'de besin eğitimine ve içten pişirme tekniklerinin öğretilmesine ihtiyaç olduğunu aktaran Prof Dr Elmacıoğlu, Bir Zamanlar gıda 'karın doyurmak' olarak algılanırdı, günümüzde bu seziş en ince ayrıntısına kadar bitti Beslemek, sizin hayat kalitenizi artırmak, daha az hasta olmak, daha zeki çocuklara sahip almak, daha çok bilgi üretip depolayabilmek, yeni projelerde yer olmak algılarını taşıyordiye konuştu
37
Kavurma işlemi B grubu vitaminleri imha ediyor
Bulgur veya pirincin ahali arasında uygulanan pişirme tekniğinin hatalı olduğu dile getiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinci veya bulguru önce kuru ısıda kavuruyorsunuz, ondan sonra suyunu koyarak kendi tekniğinize kadar pişirip tüketime hazır ışık halkası getiriyorsunuz Lakin pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirilmesi gerekiyor Kavurma işlemi tahıl grubundaki bütün B grubu vitaminlerini imha ediyor Ya Da erişteyi evinizde hazırlıyorsunuz lakin makarnayı haşlayıp suyunu attığınızda tüm B grubu vitamini suya attığınız için o makarnadan sadece enerji alarak karnınızı doyuyorsunuz, fazlaca da besin öğesi almıyorsunuzifadelerini kullandı
47
Prof Dr Funda Elmacıoğlu, Türkiye'de gıda eğitimine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, B grubu vitamini içeren pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirmesi gerektiğini söyledi Kavurma işleminin tahıldaki bütün B grubu vitaminlerini tahrip ettiğini bildiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinç ve bulgur kavurunca leziz olabilir lakin sağlık durumu bozucu ayla geliyordedi
İstinye Üniversitesi Gıda ve Diyetetik Birim Başkanı Prof Dr Funda Elmacıoğlu, pirinç ve bulgurun kavrularak pişirilmesinin yanlış olduğunu bildirerek sağlıklı pişirme teknikleri üstüne tanımlama yaptı
Türkiye'de gıda eğitimine ve doğru pişirme tekniklerinin öğretilmesine gereksinim olduğunu aktaran Prof Dr Elmacıoğlu, Vaktiyle besin 'karın doyurmak' olarak algılanırdı, günümüzde bu kavrama en ince ayrıntısına kadar bitti Beslemek, sizin yaşam kalitenizi çoğaltmak, daha az hasta olmak, daha zeki çocuklara sahip edinmek, daha fazla veri üretip depolayabilmek, yeni projelerde yer elde etmek algılarını taşıyordiye konuştu
Kavurma işlemi B grubu vitaminleri imha ediyor
Bulgur ya da pirincin ahali aralarında uygulanan pişirme tekniğinin yanlış olduğu dile getiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinci veya bulguru önce kuru ısıda kavuruyorsunuz, ondan sonradan suyunu koyarak kendi tekniğinize kadar pişirip tüketime hazırlanmış ışık halkası getiriyorsunuz Ama pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirilmesi gerekiyor Kavurma işlemi tahıl grubundaki tüm B grubu vitaminlerini imha ediyor Veya erişteyi evinizde hazırlıyorsunuz ama makarnayı haşlayıp suyunu attığınızda bütün B grubu vitamini suya attığınız için o makarnadan yalnızca enerji alarak karnınızı doyuyorsunuz, fazlaca da besin öğesi almıyorsunuzifadelerini kullandı
Prof Dr Funda Elmacıoğlu, Türkiye'de besin eğitimine gereksinim olduğunu vurgulayarak, B grubu vitamini içeren pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirmesi gerektiğini söyledi Kavurma işleminin tahıldaki bütün B grubu vitaminlerini yıkım ettiğini gösteren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinç ve bulgur kavurunca leziz olabilir ama sağlık bozucu ışık halkası geliyordedi
17
İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Birim Başkanı Prof Dr Funda Elmacıoğlu, pirinç ve bulgurun kavrularak pişirilmesinin hatalı olduğunu bildirerek dinç pişirme teknikleri üstüne izah etme yaptı
27
Türkiye'de besin eğitimine ve içten pişirme tekniklerinin öğretilmesine ihtiyaç olduğunu aktaran Prof Dr Elmacıoğlu, Bir Zamanlar gıda 'karın doyurmak' olarak algılanırdı, günümüzde bu seziş en ince ayrıntısına kadar bitti Beslemek, sizin hayat kalitenizi artırmak, daha az hasta olmak, daha zeki çocuklara sahip almak, daha çok bilgi üretip depolayabilmek, yeni projelerde yer olmak algılarını taşıyordiye konuştu
37
Kavurma işlemi B grubu vitaminleri imha ediyor
Bulgur veya pirincin ahali arasında uygulanan pişirme tekniğinin hatalı olduğu dile getiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinci veya bulguru önce kuru ısıda kavuruyorsunuz, ondan sonra suyunu koyarak kendi tekniğinize kadar pişirip tüketime hazır ışık halkası getiriyorsunuz Lakin pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirilmesi gerekiyor Kavurma işlemi tahıl grubundaki bütün B grubu vitaminlerini imha ediyor Ya Da erişteyi evinizde hazırlıyorsunuz lakin makarnayı haşlayıp suyunu attığınızda tüm B grubu vitamini suya attığınız için o makarnadan sadece enerji alarak karnınızı doyuyorsunuz, fazlaca da besin öğesi almıyorsunuzifadelerini kullandı
47
Prof Dr Funda Elmacıoğlu, Türkiye'de gıda eğitimine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, B grubu vitamini içeren pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirmesi gerektiğini söyledi Kavurma işleminin tahıldaki bütün B grubu vitaminlerini tahrip ettiğini bildiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinç ve bulgur kavurunca leziz olabilir lakin sağlık durumu bozucu ayla geliyordedi
İstinye Üniversitesi Gıda ve Diyetetik Birim Başkanı Prof Dr Funda Elmacıoğlu, pirinç ve bulgurun kavrularak pişirilmesinin yanlış olduğunu bildirerek sağlıklı pişirme teknikleri üstüne tanımlama yaptı
Türkiye'de gıda eğitimine ve doğru pişirme tekniklerinin öğretilmesine gereksinim olduğunu aktaran Prof Dr Elmacıoğlu, Vaktiyle besin 'karın doyurmak' olarak algılanırdı, günümüzde bu kavrama en ince ayrıntısına kadar bitti Beslemek, sizin yaşam kalitenizi çoğaltmak, daha az hasta olmak, daha zeki çocuklara sahip edinmek, daha fazla veri üretip depolayabilmek, yeni projelerde yer elde etmek algılarını taşıyordiye konuştu
Kavurma işlemi B grubu vitaminleri imha ediyor
Bulgur ya da pirincin ahali aralarında uygulanan pişirme tekniğinin yanlış olduğu dile getiren Prof Dr Elmacıoğlu, Pirinci veya bulguru önce kuru ısıda kavuruyorsunuz, ondan sonradan suyunu koyarak kendi tekniğinize kadar pişirip tüketime hazırlanmış ışık halkası getiriyorsunuz Ama pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirilmesi gerekiyor Kavurma işlemi tahıl grubundaki tüm B grubu vitaminlerini imha ediyor Veya erişteyi evinizde hazırlıyorsunuz ama makarnayı haşlayıp suyunu attığınızda bütün B grubu vitamini suya attığınız için o makarnadan yalnızca enerji alarak karnınızı doyuyorsunuz, fazlaca da besin öğesi almıyorsunuzifadelerini kullandı