iltasyazilim
FD Üye
Pirinçli Et Musakka Tarifi
Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi
Pirinçli Et Musakka Nasıl Yapılır?
Pirinçli Et Musakka
Malzemeler
150 gr Et
30 gr Pirinç
50 gr Domates
20 gr Kuru Soğan
2 gr Un
14 Adet Yumurta
40 mi Süt
3 gr Maydanoz
2 gr Tu
Hazırlanışı
Damar ye zarları ayıklanan et kıyılıp, doğranmış soğan, evvelden soyulup doğranmış domates ve tereyağın büyük kısmı ile birlikte kavrulur Bir, kaç karıştırmadan daha sonra kırmızı biber de eklenen ete üstünü kapatacak değin kaynar su ilave edilip sanki pişmesi için ateşe bırakılır Farklı bir kapta da pirinç sanki pişirilir sonra dibi hafif yağlanmış tavaya sırası ile pirinç, et, pirinç ve en üste et ulaşmak üzere malzemeler döşenip musakka fırına verilir az kalsın pişen yemeğin üzerine süt un yumurta karışımı gezdirilip birkaç dakikalığına her tarafta fırınlanır Sıcak ikram edilen musakkanın üstüne küçük parçalar şeklinde kalan tereyağı konulur
*
Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi
Pirinçli Et Musakka Nasıl Yapılır?
Pirinçli Et Musakka
Malzemeler
150 gr Et
30 gr Pirinç
50 gr Domates
20 gr Kuru Soğan
2 gr Un
14 Adet Yumurta
40 mi Süt
3 gr Maydanoz
2 gr Tu
Hazırlanışı
Damar ye zarları ayıklanan et kıyılıp, doğranmış soğan, evvelden soyulup doğranmış domates ve tereyağın büyük kısmı ile birlikte kavrulur Bir, kaç karıştırmadan daha sonra kırmızı biber de eklenen ete üstünü kapatacak değin kaynar su ilave edilip sanki pişmesi için ateşe bırakılır Farklı bir kapta da pirinç sanki pişirilir sonra dibi hafif yağlanmış tavaya sırası ile pirinç, et, pirinç ve en üste et ulaşmak üzere malzemeler döşenip musakka fırına verilir az kalsın pişen yemeğin üzerine süt un yumurta karışımı gezdirilip birkaç dakikalığına her tarafta fırınlanır Sıcak ikram edilen musakkanın üstüne küçük parçalar şeklinde kalan tereyağı konulur
*