Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pirincli Kabak Tatlısı Tarifi Resimli

Pirincli Kabak Tatlısı Tarifi Resimli
0
80

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Pirincli Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 kg temizlenmiş siyah tatlı kabak

1 su bardağı su

1 kahve(turk) fincanı pirinc

1, 5 su bardağı şeker

500 ml Sut

imagespirinclikabaktatlisitarifiresimli5ad400a9badce

Hazırlanışı

Elimizdeki siyah cizgili kabağı soyup dilimlemekle işe başlayabiliriz Kabukları genellikle cok sert olur, soyarken cok dikkatli olmak gerekir Kabağın hepsini bir kerede kullanmak istiyorsanız, biraz kucuk bir kabak secmenizi onerebilirim

Kabakları bir parmak kalınlığında dilimledikten sonra, bir tencereye alıyor ve uzerine bir fincan pirinc ile 1 1,5 bardak kadar su ilave ediyorum Sutlu kabak tatlısını fırınlamadan once, pirinci ve kabakları on pişirme yapmak istiyorum Kaynamaya başladıktan sonra ısıyı azaltıyor ve yaklaşık 20 dk Pirinc ve kabakları pişiriyorum Bu pişme işlemi sonunda, kabaklar yumuşamış ama dağılmamış, pirinclerin de pişmiş olması gerekli, tencerede cok az da olsa biraz su oluyor, bu normal

Pişen kabakları yuvarlak borcam tepsiye alıyorum Uzerine, 1,5 bardak şeker ilave edilip eritilmiş yarım litre sıcak sutu dokuyorum Eğer dokme sut bulabilme gibi bir luksunuz varsa, sutun kaymaklarını da ilave edebilirsiniz, nefis olur

Fırında uzeri kızarana kadar pişiriyorum Fırını kapatıp soğuyana kadar icinde bekletiyorum

İlk baktığınızda sut cok fazla gibi gorunebilir ama soğuduğunda ve bir gun buzdolabında bekletildiğinde sutu tamamen cekmiş, lokum gibi kabak tatlısı ile karşılaşacaksınız
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,312Kullanıcılar
aarassqeSon üye
Üst Alt