
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 4 adet kabak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı sumak
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar yemeklik doğranır. Kabaklar yıkanıp eşit boyutlarda kesilir. Tencereye zeytinyağı ve soğan alınır.
- Soğanın rengi dönmeye başlayınca salça eklenir. Birkaç dakika bu türlü orta ateşte pişirelim.
- Doğranmış kabaklar ve 1 diş sarımsak rendesi eklenir. Orta ateşte kapak kapalı pişmeye bırakılır. Ortada açıp karıştırılır.
- Kabak suyunu salıp tekrar çektiyse, kısık ateşe alalım. Yıkanmış pirinç, tuz ve baharatları ekleyelim. Akabinde su ekleyelim, karıştıralım.
- Bu formda kısık ateşte kapağı kapalı bir biçimde kabak ve pirinçler uygunca yumuşayana kadar pişecek. Afiyet olsun
.