
Pirinçli Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg beyaz lahana
- İç yağı
- 1 su bardağı pirinç
- 3 soğan orta boy
- Az pul biber
- 1 kaşık salça
- 1 bardak su
- Tuz
Pirinçli Kapuska Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanayı öncelikle haşlayın. Lahana 25 dk pişse yeterlidir tez pişen bir sebzedir.
- Bie yandan tencerede 3 doğranmış yemeklik soğanı iç yağını kavurun.
- Bir bardak yıkanmış pirinçi de ekleyip kavurun.
- Salçasını koyun, lahanayı üzerine koyup bir bardak su döküp tuzunu, pul biberi de koyup pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Bir 10 dk sonra karıştırın dinlenmeye bırakın.