Pirinçli Kelem (Lahana) Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Haşlanmış kelem yaprakları
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 fincan sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Pirinçli Kelem (Lahana) Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başta eğer kelemlerimiz haşlanmamışsa onları sıcak suda haşlıyoruz.
- Daha sonra pirinçlerimizi yağda kavuruyoruz.
- Salçasını katıp tuz ve karabiber ilave ederek çok azda su koyup pişiriyoruz.
- Sonra iç harcı küçük küçük parçalara ayırdığımız kalem yapraklarına sarıp tencereye yerleştiriyoruz.
- Kontrollü su katarak pişiriyoruz.Afiyet olsun ????.