Pirinçli, Kıymalı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane pırasa
- 2 adet küçük soğan
- 150 gram kıyma
- 1 tane havuç
- Çeyrek çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- Baharatlar (ben tuz, karabiber, pul biber ve nane kullandım)
- İsteğe göre kaynamış su (ben 5 su bardağı kullandım)
- Limon
Pirinçli, Kıymalı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncellikle pırasayı küçük küçük doğruyoruz ve kaynamış suya yatırıyoruz.
- Diğer taraftan kıymayı ve soğanı kavuruyoruz.
- Havuç isteğe göre kullanabilirsiniz.
- Ben küçük doğradım ve kıymaya ve soğana ekledim. Bir iki dakka kavurun.
- Daha sonra pirinci atın ve az daha kavurun.
- Salçasını ve baharatları atın ve iyicene karıştırın.
- Bekleyen pırasayı süzgeçten geçirin ve onuda ekleyin.
- Suyunu ve limonu (limon suyuda olur) ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca altını kışın ve pişene kadar bekleyiniz (havuçlar yumuşayana kadar).Not: yoğurtla servis yapınız!.
Şimdiden afiyet olsun!
Pirinçli, Kıymalı Pırasa Tarifi Fotoğraflı Yapılışı