teknolojiuzmani
FD Üye

Pirinçli Pazı Pırasa Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg pazı (ya da ıspanak)
- Yarım kg pırasa
- 3-4 adet havuç
- 1 büyük kuru soğan
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Biraz tuz
Pirinçli Pazı Pırasa Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pırasa ve pazıyı temizleyip çokça suda yıkayarak doğruyoruz.
- Akabinde soğanı da doğrayarak zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz.
- Çabucak sonrasında pırasa, pazı ve havucu da üzerine ekliyoruz.
- Tüm gereç suyunu salıp geri çekince üzerine pirinç ile gereğince su ve tuz ekleyerek pişiriyoruz.
- Suyunu çekip pirinçler pişince yemeğimiz olmuş demektir. Herkese afiyet olsun.