teknolojiuzmani
FD Üye
Pirinçli Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz
Pirinçli Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasalarımızı yemeklik doğrayıp yıkayalım.
- Havuçlarımızı soyup ince dilimlerle doğrayalım.
- Tenceremize zeytinyağı ,salçamızı ,havuçlarımızı ,pırasamızı ekleyip 5 dk kadar kavurup suyunu ekleyelim. Suyu üstüne çıkacak kadar olması kâfi.
- Tuzunu ek edip pirinçlerimizi de ekleyip pişmeye bırakalım.Afiyet olsun.