Pirojki Tarifi Resimli
Resimli Pirojki Tarifi
Pirojki Tarifi,Pirojki nasıl yapılır, Pirojki yemek tarifi
imagespirojkitarifiresimli5ad43e2914f0f
Pirojki
Malzemeler
Hamuru icin
125ml ılık su
1 paket kuru maya ( 7g)
470gr un
1 ½ cay kaşığı tuz
2 corba kaşığı şeker
125ml sut
1 yumurta + 1 yumurta beyazı (sarısını fırında pişireceklerimizin uzerine kullanacağız)
125gr aycicek yağı
1 kutu krema (200 ml)
İc malzemesi:
1 kucuk soğan ince doğranmış
375g orta yağlı kıyma
tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Evvela hamur u yapmak ile başlıyoruz Ilık suyun icinde kuru mayayı icine attığımız 2 kaşık şeker ile cozunmeye bırakıyoruz (5 dakika kadar)
Karıştırma kabına, un , tuz, yumurta, yağ, sut, krema ve mayayı alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz(Kulak memesi kıvamına gelene kadar)
Hamuru dinlenmeye mayalanmaya bırakın ben bir gece dinlendirdim aslında bir saat de yeterdi sabaha yaparım diye duşunduğumden gece dokunmamayı sectim
Harcı icin minik doğradığımız soğanlar ile kıymayı karıştırın tuz ve karabiber ilave edin Ciğden koyacağız pişirmeye gerek yok unutmayın
Hamurdan ufak toplar yapın 5mm kalınlığında actıktan sonra kıyma soğan karışımlı icten koyun Kenarlarını acılmayacak şekilde kapatın Kapatılan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin (Fırına girecek kısım icin)
Uzerine yumurta surdukten sonra onceden ısıtılmış fırında 180C 25dakika pişirin Rengi altın rengine donene kadar
Fırında yapmak yerine kızartmasını tercih ederseniz, aynı işlemleri yapıp, kızgın yağda kızartıyoruz
Resimli Pirojki Tarifi
Pirojki Tarifi,Pirojki nasıl yapılır, Pirojki yemek tarifi
imagespirojkitarifiresimli5ad43e2914f0f
Pirojki
Malzemeler
Hamuru icin
125ml ılık su
1 paket kuru maya ( 7g)
470gr un
1 ½ cay kaşığı tuz
2 corba kaşığı şeker
125ml sut
1 yumurta + 1 yumurta beyazı (sarısını fırında pişireceklerimizin uzerine kullanacağız)
125gr aycicek yağı
1 kutu krema (200 ml)
İc malzemesi:
1 kucuk soğan ince doğranmış
375g orta yağlı kıyma
tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Evvela hamur u yapmak ile başlıyoruz Ilık suyun icinde kuru mayayı icine attığımız 2 kaşık şeker ile cozunmeye bırakıyoruz (5 dakika kadar)
Karıştırma kabına, un , tuz, yumurta, yağ, sut, krema ve mayayı alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz(Kulak memesi kıvamına gelene kadar)
Hamuru dinlenmeye mayalanmaya bırakın ben bir gece dinlendirdim aslında bir saat de yeterdi sabaha yaparım diye duşunduğumden gece dokunmamayı sectim
Harcı icin minik doğradığımız soğanlar ile kıymayı karıştırın tuz ve karabiber ilave edin Ciğden koyacağız pişirmeye gerek yok unutmayın
Hamurdan ufak toplar yapın 5mm kalınlığında actıktan sonra kıyma soğan karışımlı icten koyun Kenarlarını acılmayacak şekilde kapatın Kapatılan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin (Fırına girecek kısım icin)
Uzerine yumurta surdukten sonra onceden ısıtılmış fırında 180C 25dakika pişirin Rengi altın rengine donene kadar
Fırında yapmak yerine kızartmasını tercih ederseniz, aynı işlemleri yapıp, kızgın yağda kızartıyoruz