Piroşki Rus Boreği Tarifi Resimli
Piroşki Rus Boreği Tarifi
Rus Boreği Tarifi Resimli
imagespiroskirusboregitarifiresimli5ad43dc39da8f
Malzemeler
350 gr un
250 gr sığır kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr mantar
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr eritme peyniri
1 cay kaşığı karabiber
3 corba kaşığı cok soğuk su
1 cay kaşığı kırmızıbiber
60 gr krema
1 corba kaşığı maydanoz
60 gr tereyağ
3 corba kaşığı krema
1 soğan
1 yumurta, 1 tatlı kaşığı su
Yapılışı
Hamuru yapmak icin, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz 8 corba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıcakla kucuk parcalar halinde kesiniz Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek ici gorunumu alıncaya kadar yediriniz 1 corba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yediriniz Kremayı katarak yediriniz Ellerinizle hamuru, purtuksuz olana kadar yoğurunuz Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buz dolabında yarım saat dinlendirin Harcını yapmak icin, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 56 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz Tencereyi ateşten alıp, maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakınız Fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtınız 1 tatlı kaşığı yağla buyuk bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız Hamuru buzdolabından cıkarıp, hafifce unlanmış bir tezgahta cok ince acınız 7,5 cm'lik biskuvi keseceği ile hamuru daireler biciminde kesiniz Her hamur yuvarlağının ortasına, harctan 1 tatlı kaşığı koyunuz Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız Hamurları yarım daire biciminde katlayıp, kenarlarını catalla bastırarak yapıştırınız Borekleri tepsiye yerleştirip, ustlerine kalan yumurtayı surunuz Borekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, borekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis ediniz
Piroşki Rus Boreği Tarifi
Rus Boreği Tarifi Resimli
imagespiroskirusboregitarifiresimli5ad43dc39da8f
Malzemeler
350 gr un
250 gr sığır kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr mantar
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr eritme peyniri
1 cay kaşığı karabiber
3 corba kaşığı cok soğuk su
1 cay kaşığı kırmızıbiber
60 gr krema
1 corba kaşığı maydanoz
60 gr tereyağ
3 corba kaşığı krema
1 soğan
1 yumurta, 1 tatlı kaşığı su
Yapılışı
Hamuru yapmak icin, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz 8 corba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıcakla kucuk parcalar halinde kesiniz Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek ici gorunumu alıncaya kadar yediriniz 1 corba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yediriniz Kremayı katarak yediriniz Ellerinizle hamuru, purtuksuz olana kadar yoğurunuz Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buz dolabında yarım saat dinlendirin Harcını yapmak icin, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 56 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz Tencereyi ateşten alıp, maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakınız Fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtınız 1 tatlı kaşığı yağla buyuk bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız Hamuru buzdolabından cıkarıp, hafifce unlanmış bir tezgahta cok ince acınız 7,5 cm'lik biskuvi keseceği ile hamuru daireler biciminde kesiniz Her hamur yuvarlağının ortasına, harctan 1 tatlı kaşığı koyunuz Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız Hamurları yarım daire biciminde katlayıp, kenarlarını catalla bastırarak yapıştırınız Borekleri tepsiye yerleştirip, ustlerine kalan yumurtayı surunuz Borekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, borekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis ediniz