Merhaba sevgili bayanlar sizlere sayfamızda harika bir borek tarifi vermek istiyorum ismi size oldukca ilginc gelebilir ama inanın tadı hicde oyle gelmeyecekEvet hemen pırtık boreğimizin tarifinize geciyoruz
Pırtık Boğreği İcin Gerekli Olan Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 corba kaşığı tereyağı ya da margarin
1 su bardağı sut
2 adet yumurta Tuz ve karabiber
imagespirtikboregitarifiresimli5ad3c8e8528e0
Pırtık Boreğinin Yapılışı:
Oncelikle soğanın kabuklarını soyun ve ince ince kıyın geniş bir kap icerisine aldığınız soğanların uzerine kıyılmış maydanoz ve peyniri ekleyin ayrıca tuzunu ve karabiberinide ekleyin guzelce karıştırın
Tereyağını eritin ılıdıktan sonra sut ve yumurtayı ilave edin ve karıştırınDaha sonra bir tane fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsinin icerisine guzlec eyayın Uzerine sutlu karışımdan serpin Kalan yufkaları iki parmak genişliğinde koparın ya da kesin Sutlu karışıma batırıp uc gruba ayırın İlk grubu tepsiye gelişiguzel yerleştirin Uzerine peynirli harctan ekleyin İkinci grubu tepsiye koyun ve yeniden harc serpin Kalan yufka ve peynirle ucuncu kez aynı işlemi devam ettirin
Evet son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı ortaya doğru toplayarak boreğin uzerini kapatın işte boreğimiz hazır bayanlarKalan sutlu karışımı uzerine doktukten sonra onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzeri iyice kızarana kadar pişirin ve servis yapın Afiyet Olsun:
Pırtık Boğreği İcin Gerekli Olan Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 corba kaşığı tereyağı ya da margarin
1 su bardağı sut
2 adet yumurta Tuz ve karabiber
imagespirtikboregitarifiresimli5ad3c8e8528e0
Pırtık Boreğinin Yapılışı:
Oncelikle soğanın kabuklarını soyun ve ince ince kıyın geniş bir kap icerisine aldığınız soğanların uzerine kıyılmış maydanoz ve peyniri ekleyin ayrıca tuzunu ve karabiberinide ekleyin guzelce karıştırın
Tereyağını eritin ılıdıktan sonra sut ve yumurtayı ilave edin ve karıştırınDaha sonra bir tane fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsinin icerisine guzlec eyayın Uzerine sutlu karışımdan serpin Kalan yufkaları iki parmak genişliğinde koparın ya da kesin Sutlu karışıma batırıp uc gruba ayırın İlk grubu tepsiye gelişiguzel yerleştirin Uzerine peynirli harctan ekleyin İkinci grubu tepsiye koyun ve yeniden harc serpin Kalan yufka ve peynirle ucuncu kez aynı işlemi devam ettirin
Evet son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı ortaya doğru toplayarak boreğin uzerini kapatın işte boreğimiz hazır bayanlarKalan sutlu karışımı uzerine doktukten sonra onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzeri iyice kızarana kadar pişirin ve servis yapın Afiyet Olsun: