Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırtık Böreği

Pırtık Böreği
0
111

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
pirtik-boregi.jpg

Pırtık Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase lor (evinizde hangi peynir varsa)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz (peyniriniz tuzluysa gerek yok)
  • Kaşar (olmasada olur)

Pırtık Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Büyükçe bir kaseye, yufka hariç bütün gereçleri katıp karıştıralım.
  2. Kaşarı üzerine serpmek istersek en son, fırına sürmeden evvel böreğimizin üzerine rendeleyip serpelim.
  3. İçine koymak istersek onuda karıştıralım.
  4. Bütün yufkalarımızı ufak, ufak parçalayıp karışımımıza katıp karıştıralım.
  5. Büyük kare borcama döküp yayalım.
  6. Üzerini ister tepsiyle, ister streçfilmle kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
  7. Fırına sürmeden 15 dakika evvel dolaptan çıkarıp, 180 derece ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun. ????.
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt