Pırtık Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 kase lor (evinizde hangi peynir varsa)
- Yarım demet maydanoz
- Tuz (peyniriniz tuzluysa gerek yok)
- Kaşar (olmasada olur)
Pırtık Böreği Tanımı Yapılışı
- Büyükçe bir kaseye, yufka hariç bütün gereçleri katıp karıştıralım.
- Kaşarı üzerine serpmek istersek en son, fırına sürmeden evvel böreğimizin üzerine rendeleyip serpelim.
- İçine koymak istersek onuda karıştıralım.
- Bütün yufkalarımızı ufak, ufak parçalayıp karışımımıza katıp karıştıralım.
- Büyük kare borcama döküp yayalım.
- Üzerini ister tepsiyle, ister streçfilmle kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
- Fırına sürmeden 15 dakika evvel dolaptan çıkarıp, 180 derece ısıtılmış fırında, altı üstü kızarana kadar pişirelim.