iltasyazilim
FD Üye
Piruhi ne demektir,Piruhinin anlamı
Piruhi Osmanlı Mutfağının Mantısı'dır
Piruhu tarifi şöyledir
PİRUHİ (OSMANLI)
Malzemeler
1 yumurta akı,
5 su bardağı su
Yarım nehir kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 akarsu kaşığı pulbiber
İç malzemesi:
100 gr tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
1 soğan
4 kişilik Malzemesi
2 su bardağı un,
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı su
1 dere kaşığı limon suyu
Yarım nehir kaşığı tuzlu
Hazırlanışı
Unun ortasını açın 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ek edip yoğurun Islak bezle örtüp 15 dakika dinlendirin Hamuru ikiye bölüp yufka biçiminde açın
Tulum peynirini bir kaseye ufalayın Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün Soğanı soyup piyazlık doğrayın Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın
Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üstüne kesik kesik dizin Yumurta akını çırpıp yufkanın manâsız kalan kısımlarına sürün Diğer yufkayı üstüne kapatın
Hamuru kare kare muhakkak 5 kadeh suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın Hamurları ekleyip haşlayın Servis tabaklarına alın Cevizleri tereyağında kavurup üstüne gezdirin *
Piruhi Osmanlı Mutfağının Mantısı'dır
Piruhu tarifi şöyledir
PİRUHİ (OSMANLI)
Malzemeler
1 yumurta akı,
5 su bardağı su
Yarım nehir kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 akarsu kaşığı pulbiber
İç malzemesi:
100 gr tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
1 soğan
4 kişilik Malzemesi
2 su bardağı un,
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı su
1 dere kaşığı limon suyu
Yarım nehir kaşığı tuzlu
Hazırlanışı
Unun ortasını açın 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ek edip yoğurun Islak bezle örtüp 15 dakika dinlendirin Hamuru ikiye bölüp yufka biçiminde açın
Tulum peynirini bir kaseye ufalayın Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün Soğanı soyup piyazlık doğrayın Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın
Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üstüne kesik kesik dizin Yumurta akını çırpıp yufkanın manâsız kalan kısımlarına sürün Diğer yufkayı üstüne kapatın
Hamuru kare kare muhakkak 5 kadeh suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın Hamurları ekleyip haşlayın Servis tabaklarına alın Cevizleri tereyağında kavurup üstüne gezdirin *