Pişi (Kabartma Tozu Kullanılarak) Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- ( üzüm sirkesi de olabilir )
- 3 bardak +3 yemek kaşığı denetimli un
- Tuz
- Sıvıyağ
Pişi (Kabartma Tozu Kullanılarak) Tanımı Yapılışı
- Su, zeytinyağı ,yoğurt ve yumurta karıştırılır.
- Akabinde kabartma tozu, tuz ,eklenir un ise azar azar eklenerek yoğurulur.Hamurumuz hazır.
- Tavaya yağ dökülüp ocağa alınır.
- Yoğurma süreci bitince masaya un serpilerek hamur alınır.
- Merdane yardımıyla açılır ister bardak ile ister apartla kesilerek kızmış olan yağımızda sırasıyla pişiriyoruz ????.
- Kalan hamurlarımızı tekrar toparlayıp birebir formda yapıyoruz ben 1 tane kalpte yaptım kalan hamuru değerlendirdim????????.
Kandilimiz mübarek olsun ????????.