Pişi (Kahvaltılık Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağından 2 parmak az un
Pişi (Kahvaltılık Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce oda sıcaklığında olan sıvı malzemeler ve tuz bir kaba konur.
- Üzerine un ve kabartma tozu ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- Yoğurma sonunda elimize hafif sıvı yağ sürülüp, hamur toparlanır.
- Hamura alt üst un serpiştirilerek merdane ile açılır. Bardakla kesilir.
- Ortasına delikler yapılır ve kızgın yağda, yüksek ateşte alt üst kızartılır. Afiyet olsun????.