Pişi (Yağ Çekmeyen Ve Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 8 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı sıvı yağ
Pişi (Yağ Çekmeyen Ve Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri uygun bir kabımıza alıp, karıştıralım.
- Unumuzu dökelim ve yoğuralım.
- Yumuşak kıvamlı hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Ceviz den biraz küçük bir boyutta bezeler yapıp, ortasını delerek şekil verelim.
- Yağımızı uygun bir kaba boşaltıp, orta ateşte altını açalım.
- Biraz ısındıktan sonra pişilerimizi yağa atalım.
- Alt üst dengeli kızaracak şekilde bekletip alalım. Afiyet şifa olsun ????