Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 5 su bardağı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Pişi Tanımı Yapılışı
- Derin bir kaba kuru mayayı boşaltalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ilave edelim.
- Ilık suyu ekleyip karıştırıyoruz, kabarcıklar olacak.
- Kaba 5 su bardağı unu koyuyoruz ve ortasını açıyoruz.
- Dinlenen mayayı bu çukura döküyoruz, akabinde tuz ekliyoruz.
- Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz ve streç sinemayla kapatıp sofra bezi de kapatabilirsiniz 40 45 dakika bekletiyoruz.
- 40 dakika sonunda elimizi sıvı yağ ile ıslatıp mandalina kadar bezeler koparıyoruz ve açıyoruz kızgın yağda pişiriyoruz puf puf pişiler hazır afiyet olsun ????????.