
Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 6 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- Geri kalanına aldığı kadar su
- Sıvı yağ
- İç materyaline de dilediğinizi kullanabilirsiniz
Pişi Tanımı Yapılışı
- İlk olarak yoğurma un, maya, tuz ve ılık sütü alarak karıştırın.
- Üzerine yavaş yavaş suyunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini streç ile kapatarak 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
- Süre sonunda hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak yağlı tabanda elinizle bastırarak küçük açın ve ortasına parmağınızla delik açın kızgın yağda kızartın.
- Bu aşamada ellerinizi yağlarsanız çok daha kolay şekil verebilirsiniz.
- Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini, hamur kalmamasını ve yağ sıçramasını önleyecektir.
- Hamurun bir kısmını da ben peynirli ve sucuklu yaptım.
- Onuda yumurta kadar bezeler alarak tatlı tabağı genişliğinde açtım.
- İçine iç materyalini koyarak ay şeklinde kapattım.
- Kenarlarını bastırarak geniş bir tavaya az yağ koyup artlı önlü güzelce pişirdim.
- Bu şekilde de çok güzel ve yumuşacık oluyor. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. ????????.