Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pişi

Pişi
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pisi.jpg

Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Geri kalanına aldığı kadar su
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
  • İç materyaline de dilediğinizi kullanabilirsiniz

Pişi Tanımı Yapılışı

  1. İlk olarak yoğurma un, maya, tuz ve ılık sütü alarak karıştırın.
  2. Üzerine yavaş yavaş suyunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Üzerini streç ile kapatarak 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
  4. Süre sonunda hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak yağlı tabanda elinizle bastırarak küçük açın ve ortasına parmağınızla delik açın kızgın yağda kızartın.
  5. Bu aşamada ellerinizi yağlarsanız çok daha kolay şekil verebilirsiniz.
  6. Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini, hamur kalmamasını ve yağ sıçramasını önleyecektir.
  7. Hamurun bir kısmını da ben peynirli ve sucuklu yaptım.
  8. Onuda yumurta kadar bezeler alarak tatlı tabağı genişliğinde açtım.
  9. İçine iç materyalini koyarak ay şeklinde kapattım.
  10. Kenarlarını bastırarak geniş bir tavaya az yağ koyup artlı önlü güzelce pişirdim.
  11. Bu şekilde de çok güzel ve yumuşacık oluyor. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. ????????.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt