Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 küçük paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unu yoğurma kabına alıp, üzerine tuzu ekleyip, karıştırdım. Daha sonra unun ortasını havuz şeklinde açıp, içine maya, şeker, süt ve suyu yavaş yavaş ekleyip bir yandanda hamuru yoğurup, kıvamı tutturana kadar hamuru yoğurun.
- Toparladıktan sonra üzerine streç film ile kapatıp üzerine sofra bezi sarıp, yaklaşık bir buçuk saat mayalanmaya bıraktım.
- Daha sonra mayalanmış hamurun havasını alıp üzerine az bir un serpip iyice toparlayıp ceviz den bir tık küçük bezeler haline getirin.
- Hafiften elimle basıp ortasını parmağımla delik açıp o şekilde şekil verip ocaktaki yağlı tavanın içerisine atıp orta ateşte arkalı önlü kızarttım.
- Tabiki siz istediniz şekilli de verebilirsiniz, bu arada puf puf pisiler oldu denemenizi öneririm.