teknolojiuzmani
FD Üye
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Tuz
- Sıvı yağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşacık mis üzere pişi tanımı bırakıyorum.
- Yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozunu yoğurma kabına alarak karıştıralım ve unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırıp, yoğuralım.
- Birkaç dakika bekletip o denli beze alıp, unlu tezgahta açalım çok kalın da olmayacak çok incede olmayacak uzunlamasına üç dört parmak genişliğinde kesiyoruz sonra enine birebir biçimde kesiyoruz.
- İyice ısınmış yağda artlı önlü kızartıyoruz.