Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pismaniye-kurabiye.jpg

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un (Ölçü değişebileceği için denetimli eklemek gerekiyor)
Bulamak için
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur gereçlerinin yoğurma kabına alınır.
  2. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek hoş bir hamur yapılır. Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını denetimli eklemelisiniz.
  3. Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
  4. Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize hamurdan minik minik kesimler alıp yuvarlayıp diziyoruz. Cevizde küçük fındıktan büyük olmalı.
  6. Kurabiyelerimizi atıştırmalık bir kurabiye olduğu için minik minik olmalı.
  7. 175 derece fırında 15 20 dakika ortasında üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
  8. Bu ortada bulayacağımız hindistan cevizi ve pudra şekerini bi kasede güzelce karıştırıyoruz.
  9. Pişen kurabiyelerimizi sıcağı ile alıp karışıma bulayıp servis tabağına diziyoruz.
  10. Ve servise hazır. Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyan bir kurabiye. Buzluğa atmanıza gerek yoktur. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????
 
858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt