bilgisayarci
FD Üye
Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı yahut margarin oda ısısında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Alabildiğince un
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 1.5 su bardağı hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı yahut margarin, sıvı yağ ,hindistan cevizi ve pudra şekerini alarak yoğurmaya başlayalım.
- Unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak yuvarlayalım.
- Hamurumuz bitinceye kadar bu sürece devam edelim ve kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 c fırında pişirelim. Rengi dönmeyecek.
- Daha sonra bir tabağın içinde pudra şekerini ve hindistan cevizini karıştıralım.
- Kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı cıkınca dikkatli biçimde kurabiyelerimizi bulayalım.
- Kurabiyelerimiz servise hazır. Şimdiden afiyet olsun ????????.