elektronikci
FD Üye
Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (margarin de olabilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm malzemeleri yoğuruyoruz.
- Malzemelerin tepsini yoğurduktan sonra biraz cıvık bir hamur elde edicez. Lütfen ilave un takviyesi yapmayın hamurun cıvık olması normal.
- Yağlı kağıt konmuş tepsiye minik yuvarlaklar yaparak koyuyoruz.
- 190 derece fırında altları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ortalama 15 dakika.
- Kurabiyelerin üzeri için hazırladığımız pudra şekeri ve hindistan cevizini bir kapta karıştırıyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken hazırladığımız pudra şekeri ve hindistan cevizine batırıyoruz.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.