elektronikci
FD Üye
️Pişmaniye Kurabiye ️ Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 4-4.5 su bardağı un (kontrollü)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
️Pişmaniye Kurabiye ️ Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısındaki materyaller geniş bir kaba alınır ve yumuşak bir hamur elde edilir. (Unu denetimli ekleyin. 200 ml benim su bardağı ölçüm.)
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparılır ve yuvarlanır.
- 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler birinci sıcağı çıkınca şeker ve hindistan cevizi karışımına güzelce bulanır. İşte bu kadar. Afiyet olsun .