elektronikci
FD Üye

Pişmeyen Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için:
- 200 gram bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağı küçük çikolata
- 400ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 250 gram mascarpone (İtalyan krem peyniri)
- 200 gram krem peynir labne peyniri
- 200 gram sütlü çikolata
- 4 paket krema sertleştirici (Şart değil)
- 200 gram sütlü çikolata
- 200 ml krema
- Antep fıstığı
Pişmeyen Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle çikolata sosunu hazırlayın iki adet sosa gereksinimimiz var birini krema ile karıştıracağız, başkasını pastanın üzerine gelecek.
- Bunun için 400 ml kremayı bir tencerede ısıtın 400gr sütlü çikolatayı ek edin karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın çikolata sosunuzu soğuyunca kullanın….
- Akabinde bisküvileri rondada un haline getirin tereyağını eritin ve çekmiş olduğunuz bisküvilere ek edin pasta kalıbını yağlayın ve bisküvileri alt tabanına bardak ile bastırın, düzleyip buzdolabına soğumaya bırakın.
- Bu esnada kremayı hazırlayın birinci evvel kremayı çırpın krema sertleştikten sonra öbür materyalleri ekleyin çok çırpmadan yavaş yavaş karıştırın. Şayet başta hazırlamış olduğunuz çikolata sosu soğuduysa çikolatanın (Yarısını) krema ile birleştirin.
- Spatula ile yavaşça karıştırın sakın çırpmayın karıştırdığınız çikolatalı kremayı bisküvilerin üzerine dökün ve üzerini düzleyin.
- Geri kalan (Soğumuş) çikolata sosunu kremanın üzerine dökün ve buzdolabında 1 gece katiyetle bekletin sonraki gün üzerini süsleyin ve servise hazırdır.