
Pişmeyen Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 küçük demet maydanoz
- 5-6 dal taze soğan
- 2 orta boy kuru soğan
- 4-5 dal taze nane
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 adet kıvırcık marul
- 2 adet limon
Pişmeyen Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tepsiye, bulgur koyulur. Üzerine kaynamış 250 ml su gezdirilerek konulur ve tepsinin üzeri bir bezle kapatılır.
- Patatesler iyice yıkanır, bir tencereye koyularak, haşlanması için ocağa alınır.
- Haşlanan patatesleri hiç soğumaya bırakmadan, hemen kabuklu haşladıysanız, kabukları soyulup, çatal ve bir ezici yardımıyla ezilir. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz.
- Şişen bulgurun üzerine, sıcak haşlanıp ezilmiş patatesler koyulur.
- Kuru soğanlar ince ince doğranır ve sıvı yağ konularak farklı bir tavada kavrulur. Soğanlar pembeleşince üzerine biber ve domates salçaları da konup, kavrulur.
- Salçayla da piştikten sonra üzerine, tuz, pulbiber ve karabiberde ilave edilerek 1-2 karıştırılıp pişirilir.
- Hazırlanmış olan salçalı sos, sıcağı ile bulgur+ patates karışımın üzerine dökülüp hemen yoğurulur.
- Yoğurulan karışım güzel kıvam aldıktan sonra içine ince ince doğranmış olan yeşil soğan, maydanoz ve nane eklenerek yeşillikleri fazla öldürmeden bulgur karışımı ile karıştırılır.
- Servis yapılacak tabağın üzerine önce yıkanıp, temizlenmiş olan kıvırcıklar dizilir.
- Sonrasında hazır olan patatesli harcı, elde köfte şeklinde sıkılarak şekil verilir ve kıvırcığın üzerine konulur.
- Üzerine dilimlemiş olduğunuz limonu sıkarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun