Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için
- 30 adet oreo bisküvi (340 gram )
- 80 gram tereyağı
- 250 gram krem peynir
- 240 ml krema
- 250 gram orman meyveleri
- 80 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 paket jelatin (kıvam tutması için)
- Yarım çay bardağı su
- (ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. tart kalıbı da hoş olur)
Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Robotta bisküvileri un haline gelene kadar ufaltın. (kremalarını ayırmanıza gerek yok olduğu üzere kullandım)
- Akabinde erimiş tereyağını da ekleyip tekrar robottan geçirin.
- Kalıbınızın tabanına düzgün bir biçimde yerleştirin.
- Bir kaşık ya da çay bardağının tabanıyla düzeltme süreci yapın.
- Kreması için öncelikle robotta meyveleri çekin.
- Akabinde krem peynir, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip tekrar robotu çalıştırın.
- Bir tavada suyu ısıtıp jelatini dökün ve kaynatın. Hazır olan öbür karışımdan sıcak jelatine koyup ılıştırın. Bu karışımı da harcın içerisine dökün ve tekrar karıştırın.
- Çiğ kremayı da çırpıp kabardıktan sonra harca ekleyip son kere robottan geçirin.
- Dolaptan cheesecake tabanını çıkarın ve kelepçeli kalıbın içerisine harcı boşaltın. Bu halde dolapta en az 4-5 saat bekledikten sonra yenmek için hazır. Üzerini kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Şayet daha süratli olsun isterseniz buzlukta da 1 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.