Pita Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
Pita Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Sütü ocakta ısıtalım. Derin bir kabın içine boşaltalım.
- Üzerine maya ve şeker ekleyip karıştırıp iki dakika bekleyelim.
- Maya, şeker ve süt ile 5-6 dakika aktifleşsin.
- Üzerine su, yoğurt, zeytinyağı, tuz ekleyelim.
- Denetimli bir halde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 30-40 dakika mayalandıralım.
- Hamur mayalandıktan sonra fırını en yüksek derecede ısınmaya bırakalım. Ben 250 derecede pişirdim.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp elimizle yuvarlayalım.
- Çok hafif unlayarak merdane yardımıyla tatlı tabağından biraz daha küçük olacak halde açalım. Ne çok ince nede çok kalın olmasın. 1-1. 5 cm kalınlığı kafidir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 4-5 tane ne kadar sığıyorsa dizelim.
- En yüksek derecede ısınmış fırına tepsiyi koyalım. Gözünüz fırında olsun 5-6 dakikada pişiyorlar sıcak sıcak istediğiniz halde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.