Piyano Kek Tarifi İcin Malzemeler Keki İcin ;
*3 yumurta
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*1 bucuk su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
*1 tablet bitter cikolata ( isteğe gore )
Muhallebisi İcin ;
*1 kutu (5 su bardağı) sut
*1 kutu sıvı krema
*1 bucuk cay bardağı şeker
*1 su bardağı dolusu un
Keki Islatmak İcin ;
*3 su bardağı sut
*2 cay kaşığı nescafe
*2 tatlı kaşığı şeker
Uzeri İcin ;
*Kakao, Hindistan cevizi ya da fıstık tozu
Piyano Kek Tarifi Yapılışı
1
*İlk once keki icin şeker ve yumurtayı kopurene kadar cırpın
*Peşinden sıvı yağ ve sutu ekleyip karıştırın
*Daha sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edinTopaklar olursa eğer robotla cırpabilirsiniz
*Borcamınızı yağlayıp harcınızı boşaltın
*175 derece fırında 2530 dakika pişirin
*Keki ıslatmak icin sutu, şekeri ve nescafeyi bir cezvede ılıtın
*Kek piştikten sonra fırından cıkarıp ilk sıcaklığı gidince ılık sut karışımı ile ıslatın
*Muhallebisi icin ; unu tencereye alın5 dakika kavurun
*Kenara alın, tencere soğuyana kadar bekleyin
*Sut ve şekeri ekleyip, karıştırarak pişirin
*Ilındığı zaman kremayı ekleyip cırpınKekin uzerine dokun
*Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabından alın
*Uzerine kakao ya da Hindistan cevizi serpinDilimleyerek servis yapın
Herkese Afiyet Olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*1 bucuk su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
*1 tablet bitter cikolata ( isteğe gore )
Muhallebisi İcin ;
*1 kutu (5 su bardağı) sut
*1 kutu sıvı krema
*1 bucuk cay bardağı şeker
*1 su bardağı dolusu un
Keki Islatmak İcin ;
*3 su bardağı sut
*2 cay kaşığı nescafe
*2 tatlı kaşığı şeker
Uzeri İcin ;
*Kakao, Hindistan cevizi ya da fıstık tozu
Piyano Kek Tarifi Yapılışı
1
*İlk once keki icin şeker ve yumurtayı kopurene kadar cırpın
*Peşinden sıvı yağ ve sutu ekleyip karıştırın
*Daha sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edinTopaklar olursa eğer robotla cırpabilirsiniz
*Borcamınızı yağlayıp harcınızı boşaltın
*175 derece fırında 2530 dakika pişirin
*Keki ıslatmak icin sutu, şekeri ve nescafeyi bir cezvede ılıtın
*Kek piştikten sonra fırından cıkarıp ilk sıcaklığı gidince ılık sut karışımı ile ıslatın
*Muhallebisi icin ; unu tencereye alın5 dakika kavurun
*Kenara alın, tencere soğuyana kadar bekleyin
*Sut ve şekeri ekleyip, karıştırarak pişirin
*Ilındığı zaman kremayı ekleyip cırpınKekin uzerine dokun
*Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabından alın
*Uzerine kakao ya da Hindistan cevizi serpinDilimleyerek servis yapın
Herkese Afiyet Olsun