![piyano-kek.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/07/piyano-kek.jpg)
Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı soğuk süt
- 4.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- Kakao
Piyano Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekerimizi mikser ile köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yağ, süt, kakao, un, kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Dikdörtgen borcamı yağlıyoruz.İçerisine kek harcımızı döküyoruz.
- 180 derece fırında kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
- Yaklaşık 20 dakika sonra kekimiz pişmiş olacaktır.
- Pişen kekimizi soğumaya alıyoruz.
- Tamamen soğuduktan sonra iki su bardağı sütümüzü keke döküyoruz.
- Muhallebimizi hazırlayalım. Bunun için kremşanti hariç bütün malzemelerimizi bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Ocağın altını açıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen muhallebimizi de soğumaya alıyoruz.
- Hafif ılıdıktan sonra bir paket kremşantimizi döküp mikserle çırpıyoruz. Çok koyu gelirse yarım çay bardağı süt ilave edip çırpıyoruz.
- Muhallebimizi kekimizin üzerine döküp eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlenen kekimizi dolaptan alıp üzerine ince uzun şekilde kestiğimiz peçete parçalarını eşit aralıklarla koyuyoruz.
- Çay süzgeci yardımıyla kakaoyu kekimizin üzerine serpiyoruz.
- Ardından peçeteleri çekiyoruz. Afiyet olsun ????????.