Piyano Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1.5 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3-4 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 1 tane 3’u bir ortada neskafe
- Kakao
Piyano Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kekimizi hazırlıyoruz. Bir kaba yumurtayı ve şekeri koyuyoruz, yeterlice çırpıyoruz göz göz olana kadar.
- Sonra öteki gereçlerimizi sıvı yağ,süt,kakao,un ve kabartma tozunu ekliyoruz güzelce çırpıyoruz hoş kıvam alınca.
- Ben dikdörtgen borcama koydum margarinle yağlayıp kekimizi döküyoruz ve 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz fırında pişerken muhallebimizi ocağa koyuyoruz.
- Krem şanti hariç bütün gereçleri ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince krem şantiyi döküyorum.
- Pişen kekimize birinci evvel süt ve neskafeyle yaptığımız sosu çabucak döküyoruz fırından çıkar çıkmaz.
- Sütü çekince de üstüne hazırladığımız muhallebiyi koyuyoruz ve üstüne kakao serpiyoruz.
- 3-4 saat buzdolabında dinlenirse daha da lezzetli oluyor. Deneyen herkese afiyet olsun hoş yorumlarınızı beklerim.