Piyano Pasta Tarifi İcin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı sut
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*Vanilya
*Kabartma tozu
Kreması icin;
*2 su bardağı sut
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket krema (Veya krem şantide olur)
*Vanilya
*1 kaşık tereyağı
Uzeri icin;
*Kakao
Piyano Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikler yumurta ve şekeri bir kapta cırpıyoruz Daha sonra yağ, sut, vanilyayı ekleyip tekrar cırpıyoruz
*Daha sonra 1 su bardağı unu elekten gecirerek kakao ve kabartma tozunu da aynı şekilde ekleyip cırpıyoruz
*Ben tart kalıbında yaptım Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp ustune cok az un serpip kekin harcını dokup onceden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dk pişirdim Kurdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz
*Kreması icin ise sut, un, nişasta, şeker bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıdım
*Kaynadıktan sonra hemen vanilya ve tereyağını koyup ocakta biraz daha karıştırıp aldım
*Soğuduktan sonra krema veya krem şanti hangisi varsa koyup kremamızı cırpıyoruz
*Uzeri icin kakao minik cay suzgeci yardımıyla serptim
Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı sut
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*Vanilya
*Kabartma tozu
Kreması icin;
*2 su bardağı sut
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket krema (Veya krem şantide olur)
*Vanilya
*1 kaşık tereyağı
Uzeri icin;
*Kakao
Piyano Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikler yumurta ve şekeri bir kapta cırpıyoruz Daha sonra yağ, sut, vanilyayı ekleyip tekrar cırpıyoruz
*Daha sonra 1 su bardağı unu elekten gecirerek kakao ve kabartma tozunu da aynı şekilde ekleyip cırpıyoruz
*Ben tart kalıbında yaptım Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp ustune cok az un serpip kekin harcını dokup onceden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dk pişirdim Kurdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz
*Kreması icin ise sut, un, nişasta, şeker bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıdım
*Kaynadıktan sonra hemen vanilya ve tereyağını koyup ocakta biraz daha karıştırıp aldım
*Soğuduktan sonra krema veya krem şanti hangisi varsa koyup kremamızı cırpıyoruz
*Uzeri icin kakao minik cay suzgeci yardımıyla serptim
Afiyet olsun