Piyano Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 ,1.5 su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema( 200 ml muhallebi soğuduktan sonra ekliyoruz)
- Kakao
Piyano Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel muhallebimizi yapıyoruz sıvı krema hariç başka tüm gereçleri ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz. Kısık ateşte yapıyoruz.
- Koyulaştıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebimize sıvı krema ekleyip karıştıracağız.
- Muhallebi soğuyana kadar kekimizi çırpıyoruz ve daha sonra 175 -180 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika boyunca pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı geçtikten sonra ıslatıyoruz daha sonra muhallebimizi sürüyoruz.
- Üzerini kakao serpiyoruz. Buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.