Piyasalar 2008`e Nasıl Başlayacak? A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, 2008 yılının ilk çeyreğinde daha kötümser bir piyasa görme ihtimalinin bulunduğunu düşündüğünü söyledi Murat Salar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan böyle kısa vadede piyasalara ilişkin tahminde bulunmanın zorlaştığını ifade ederek, birazcık daha orta ve uzun vadelerde değerlendirmeler yapmak gerektiğinin altını çizdi Uzun zamandır ABD'deki ev kredileriyle ilgili sıkıntının devam ettiğini anımsatan Salar, ara sıra gündemden düşen konunun tekrar etkilerini hissettirdiğini anlattı neticede bu sorunun çok kısa zamanda çözülemeyeceğinin anlaşıldığını dile getiren Salar, “Oradaki en kayda değer problem hasarın ne kadar olduğunun bilinmemesi Toplam zarar bilinse, fiyatlara yansıtılır ve o seviyelerden devam eder dedi Bu durumun kayda değer bir kesin olmama yarattığını açıklayan Salar, aynı zamanda fiyatlanmayan risklerin de birikmeye başladığını kaydetti Petrol fiyatlarındaki yükselişi ve ABD'deki faiz indirim sürecinin başlamasını hatırlatan Salar, ekonomik büyümeyle ilgili endişeler olduğunu, dünya ekonomisinde şu andaki büyük artma rakamlarının bundan böyle kuytu görülemeyeceğini söyledi ENDEKSTE 48 BİN SEVİYELERİ Murat Salar, Türkiye'ye özgü olarak Kuzey Irak ile ilgili sorunların da bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: Cari açık da bir risk oysa bununla yaşanmaya alışıldı Orta vadede ben bunların fiyatlara yansıyacağını düşünüyorum 2008'in birincil çeyreğinde daha kötümser bir piyasa görme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum Endekste, 48 bin seviyelerine gerileme süreci yaşanacağı kanaatindeyim En önemli konu şu: önümüzdeki dönemlerde 34 yıldır gördüğümüz bol likidite koşullarını göremeyeceğiz Biraz daha ihtiyatlı olmakta menfaat olabilir Salar, yıl ardına kadar çok fazla operasyon günün kalmadığını, yılın bu seviyeler çevresinde kapanabileceğini belirtti Döviz cephesinde ise dünyadaki likidite koşulları bozulmadığı sürece fazla önemli bir hareket beklemediğini açıklayan Salar, YTL'nin kıymetli kalmaya devam edeceğini sözlerine ekledi AA
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.