iltasyazilim
FD Üye
Piyaz (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 adet orta boy soğan
*1 adet domates
*89 dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı sumak
*Tuz
Sos için:
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 çorba kaşığı elma sirkesi
*1 çorba kaşığı limon suyu
Piyaz (Yöresel) Tarifi Yapılışı Piyaz, köfte ve et yemeklerimizin eşlikçisi Çukurova’da genelde et yemeklerinin yanına patlıcanlı ve yoğurtlu salatalar, ince ezme domatesli lezzetler,soğan ,çoban veya yeşil salatalar sunulurBakliyat salataları ve mezeleri çok alışa gelmiş değiller bu yöredeHumus hariç … Soframda ızgara köfte veya cızbız köfte sunuyorsam, özellikle yanında piyazı tercih ederim Sumak yaşadığım yörede bolca kullanılan bir baharatTarifimde ekşi tadı dengelemek için kullanılıyor,sirke ise olmazsa olmaz… Bugün ızgara köftemizin yanında yer alan şekliyle “Çukurova’lı Piyaz ın yapılışı:
1
*Fasulyeleriniz bildiğiniz yöntemle haşlayın,yumuşak,azıcık çatlamış ve ağızda dağılır halde olsun
*Soğanı ince halkalayın,maydanozu kıyın
*Kabuğunu soyduğunuz domatesi küp doğrayın
*Fasulyeleri, kuru soğan, maydanoz ve domatesi derince bir kaba alın
*Sumağınızı ekleyin
*Tuzunu ayarlayın
*Servise yakın sos malzemenizi de ekleyip,iyice karıştırın Afiyet olsun
*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 adet orta boy soğan
*1 adet domates
*89 dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı sumak
*Tuz
Sos için:
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 çorba kaşığı elma sirkesi
*1 çorba kaşığı limon suyu
Piyaz (Yöresel) Tarifi Yapılışı Piyaz, köfte ve et yemeklerimizin eşlikçisi Çukurova’da genelde et yemeklerinin yanına patlıcanlı ve yoğurtlu salatalar, ince ezme domatesli lezzetler,soğan ,çoban veya yeşil salatalar sunulurBakliyat salataları ve mezeleri çok alışa gelmiş değiller bu yöredeHumus hariç … Soframda ızgara köfte veya cızbız köfte sunuyorsam, özellikle yanında piyazı tercih ederim Sumak yaşadığım yörede bolca kullanılan bir baharatTarifimde ekşi tadı dengelemek için kullanılıyor,sirke ise olmazsa olmaz… Bugün ızgara köftemizin yanında yer alan şekliyle “Çukurova’lı Piyaz ın yapılışı:
1
*Fasulyeleriniz bildiğiniz yöntemle haşlayın,yumuşak,azıcık çatlamış ve ağızda dağılır halde olsun
*Soğanı ince halkalayın,maydanozu kıyın
*Kabuğunu soyduğunuz domatesi küp doğrayın
*Fasulyeleri, kuru soğan, maydanoz ve domatesi derince bir kaba alın
*Sumağınızı ekleyin
*Tuzunu ayarlayın
*Servise yakın sos malzemenizi de ekleyip,iyice karıştırın Afiyet olsun