Piyaz Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı evvelce haşlanmış kuru fasulye
- Yarım demet maydanoz
- 4 kısım yeşil soğan şayet yoksa 1 orta uzunluk kırmızı soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 tutam yeşil nane
- 1 yemek kaşığı sumak
- Yarım fincan nar ekşisi
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 fincan zeytinyağı
Piyaz Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış fasulyeyi derin bir kaba alalım.
- Yeşilliklerimizi yıkayıp ince ince doğrayalım.
- Doğranmış yeşillikleri fasulyenin içine katalım.
- Baharatlarımızı nar ekşisini yağ ve limon suyunu da katıp karıştıralım.
- Servis tabağına alıp servis yapalım afiyet olsun.