Piyaz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Nar ekşisi
- Limon suyu
- Sirke
- Zeytinyağ
Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Et yemeklerinin yanına özellikle köftenin yanına çok yakışır. En sevdiğim salatalardan biridir.
- İlk olarak kuru fasulye yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ben kolaylık olsun diye çok haşlarım ve derin dondurucuya atarım. Böyle daha pratik oluyor.
- Tabağın en alt kısmına fasulye, onun üstüne küp küp seklimde kuru soğan, onun üstüme rendelenmiş havuç ve doğranmış maydanoz konulur.
- Damak zevkinize göre tuz, bol bol zeytinyağ, nar ekşisi, limon, sirke ve pul biber konup afiyetle yenilir.