Piyaz Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuru fasulye
- 3 dal maydanoz
- 3 dal dereotu
- 5 adet minik soğan
- 1 dal karnabahar
- 1 küçük havuç
- 1 adet yumurta
- 3 adet siyah zeytin
- 3 adet yeşil zeytin
- 2 yemek kaşığı koruk suyu
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz karabiber
Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeyi yumuşayana kadar haşlayın.
- Pişince tuzunu atıp soğumaya bırakın.
- Soğan, karnabahar, havuç, dere otu ve maydanozu doğrayın.
- Yumurtayı 7 dakika haşlayın.
- Soğanı tuzla ve bir kaç damla limon suyu ile ovun.
- Yağ, baharat karıştırın ve çeyrek limon sıkıp, körük suyunu ekleyip çırpın ve kaba dokun.
- En son fasulyeyi ekleyip karıştırın.
- Yumurtayı dilimleyip, yumurtayı zeytini tabağınıza ekleyin.Afiyet olsun.
(fasulye 15 dakika kaynadıktan sonra bir su bardağı soğuk su dokun, altını söndürün yarım saat bekleyin, suyu süzün, sıcak şu yeniden ekleyip yumuşayana kadar kaynatın).
Piyaz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı