Pizza Alla Marinara
Resimli Pizza Alla Marinara Tarifi,
Pizza Alla Marinara nasıl yapılır,
Pizza Alla Marinara yapımı
imagespizzaallamarinaratarifiresimli5ad43fbe5268b
Malzemeler:
Pizza Hamuru İcin :
* 4 + 12 cups (600 gr) işlem gormemiş ekmek unu ya da işlem gormemiş normal un (Ben Piyale’nin %100 doğal ununu kullandım)
* 1 + 34 cay kaşığı tuz
* 1 cay kaşığı instant maya (Dr Oetker)
* 14 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
* 1 + 34 cups (400 gr) buz gibi soğuk su
Ust Malzemesi İcin :
* 3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
* 4 adet ancuez
* 1 diş sarımsak (opsiyonel)
* Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
* Kapari, kebere turşusu (opsiyonel)
* Zeytinyağı
Hazırlanması:
Pizza Hamuru :
* Unu, tuzu ve mayayı eleyip buyuk bir porselen ya da cam kaba koyun Suyu ve yağı ekleyip, butun malzeme karışana kadar buyukce bir kaşıkla karıştırın
* Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun Yapacağınız pizzaların buyukluğune gore 4 ya da 6 parcaya bolun (ben 4 parcaya boldum, 30 cm capında pizza tabanım oldu)
* Bezeleri biraz daha yoğurun Top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun Uzerini biraz daha yağlayıp; plastik, hava almayan bir poşetin icine koyup buzdolabında 1 gece bekletin
* Kullanacağınız zaman hamurları cıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin Surenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz olcude acın Bu iş icin once tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar uzerine un serpin Merdaneyle biraz acın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin uzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sundurun İlk onceleri sunmesi zor olabilir, o zaman 520 dakika arası dinlendirin Hamurdaki gluten calışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır
* Fırını en yuksek dereceye getirin (250 derece) Fırın tepsisinin birini ters cevirip fırının taban bolumune koyun Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi gorecek
* Pizzanın ust malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin
* Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun Tabanı ve ustu kızarana kadar 1015 dakika arası pişirin
Ust Malzemesi :
* Domatasleri incecik doğrayın Ezdiğiniz sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın
* Pizza tabanına, domatesleri birbirinin uzerine binecek şekilde yerleştirin, ancuezleri koyun, 2 cay kaşığı kapari turşusunu uzerine serpiştirin
alıntı
Resimli Pizza Alla Marinara Tarifi,
Pizza Alla Marinara nasıl yapılır,
Pizza Alla Marinara yapımı
imagespizzaallamarinaratarifiresimli5ad43fbe5268b
Malzemeler:
Pizza Hamuru İcin :
* 4 + 12 cups (600 gr) işlem gormemiş ekmek unu ya da işlem gormemiş normal un (Ben Piyale’nin %100 doğal ununu kullandım)
* 1 + 34 cay kaşığı tuz
* 1 cay kaşığı instant maya (Dr Oetker)
* 14 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
* 1 + 34 cups (400 gr) buz gibi soğuk su
Ust Malzemesi İcin :
* 3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
* 4 adet ancuez
* 1 diş sarımsak (opsiyonel)
* Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
* Kapari, kebere turşusu (opsiyonel)
* Zeytinyağı
Hazırlanması:
Pizza Hamuru :
* Unu, tuzu ve mayayı eleyip buyuk bir porselen ya da cam kaba koyun Suyu ve yağı ekleyip, butun malzeme karışana kadar buyukce bir kaşıkla karıştırın
* Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun Yapacağınız pizzaların buyukluğune gore 4 ya da 6 parcaya bolun (ben 4 parcaya boldum, 30 cm capında pizza tabanım oldu)
* Bezeleri biraz daha yoğurun Top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun Uzerini biraz daha yağlayıp; plastik, hava almayan bir poşetin icine koyup buzdolabında 1 gece bekletin
* Kullanacağınız zaman hamurları cıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin Surenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz olcude acın Bu iş icin once tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar uzerine un serpin Merdaneyle biraz acın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin uzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sundurun İlk onceleri sunmesi zor olabilir, o zaman 520 dakika arası dinlendirin Hamurdaki gluten calışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır
* Fırını en yuksek dereceye getirin (250 derece) Fırın tepsisinin birini ters cevirip fırının taban bolumune koyun Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi gorecek
* Pizzanın ust malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin
* Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun Tabanı ve ustu kızarana kadar 1015 dakika arası pişirin
Ust Malzemesi :
* Domatasleri incecik doğrayın Ezdiğiniz sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın
* Pizza tabanına, domatesleri birbirinin uzerine binecek şekilde yerleştirin, ancuezleri koyun, 2 cay kaşığı kapari turşusunu uzerine serpiştirin
alıntı