
Pizza (Dışardakilerden Hiç Farkı Olmayan İnce Hamurlu) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı instant (kuru ) maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Rendelenmiş kaşar peynir
- Sucuk
- Sosis
- Salam
- Yeşil biber
- Mısır
- Zeytin
- Domates
- Mantar
Pizza (Dışardakilerden Hiç Farkı Olmayan İnce Hamurlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba 1 su bardağı ılık su alalım ve üzerine 1 yemek kaşığı kuru maya dökelim ve karıştıralım,maya erisin.
- Maya çözülünce sıvı yağ,tuz,toz şeker,un ek edip ele yapışmayan yumuşacık hamur yoğuralım.
- 30dk üstü örtülü sıcak bir yerde dinlendirelim.
- Hamurumuz hazır olunca iki kesime bölelim.
- Birinci hamurumuzu uygun bir yere alıp merdane yardımı ile açalım. Ben 30 cm büyüklüğünde açtım.
- Sos hazırlayalım bir kaseye domates salçası,sıvı yağ ,ve tuz ile kekik ilave edip karıştıralım.
- Üzerine hazırladığımız sostan sürelim.
- Üzerine dilediğiniz ölçüde rendelenmiş kaşar peynir serpiştirelim ve dilediğiniz gereçleri dizelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12dk kadar pişirelim.