Pizza Gözleme Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet hazır yufka
- 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çorba kasesi siyah zeytin
- 1 çorba kasesi küçük dilimlenmiş salam
- 1 çorba kasesi mısır
- 1 çorba kasesi küçük dilimlenmiş sucuk
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Pizza Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağ hariç iç harç için olan tüm gereçler büyük bir kasede karıştırılır.
- 1 adet yufka tezgaha serilir.
- Ortasına iç harçtan yufkanın büyüklüğüne nazaran 4-5 yemek kaşığı kadar koyulur.
- İç harcın üzerine 2 tatlı kaşığı kadar tereyağ dilimlenerek modüller halinde yerleştirilir.
- Kenarları kapatılır.
- Uç kısımlar da kapatılarak kare elde edilir.
- Büyük uzunluk bir teflon tavada her iki tarafı da pembeleşene kadar toplam 5 dakika pişirilir. (1 tarafının pişmesi 2. 5 dakika kadar sürüyor. ).
- Üçgen dilimlenir.
- Sıcak servis edilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.