adanali
FD Üye
- Katılım
- Eki 20, 2019
- Mesajlar
- 2,792
- Etkileşim
- 0
- Puan
- 36
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 69
İtalyan mutfağının demirbaş yemeği pizza, sadece köklendiği topraklarda değil dünyanın her köşesinde sevilerek yenilen lezzetli ve doyurucu bir hamur işidir. Hamurla sebzenin, zeytinyağının ve etin harmanlandığı besleyici niteliği olan bu lezzetin en güzel ve nizami yapıldığı yer elbette ki İtalya’dır. Ama bu demek değil ki İtalya sınırları dışında hiçbir yerde pizza pişmeyecek. Elbette bunun da kendine has sırları ve incelikleri var. Makbul olan pizza hamuru incecik ve çıtır çıtır olanıdır. O hamuru incecik açabilmek ve çıtır çıtır pişirebilmek de ayrı bir maharettir. İtalyan pizza hamuru gibi olmasa da, siz de evinizde böyle bir tecrübe edinebilirsiniz. Hamurun yapılışı ile ilgili videolar da size katkı sağlayacaktır. Hamur ilk ısırdığınızda çıtır çıtır ve gevrek bir doku hissettirirken, iç kısımlarında yumuşak bir hamur dokunuşu verir. Hem çıtır aynı zamanda yumuşak hamur işin ustalık tarafını oluşturur. Lakırdıyı fazla uzatmadan gelin hamur malzemelerinden girelim ve iyi pizzanın nasıl pişirileceği kısmından çıkalım.
Pizza Hamuru Nasıl Yapılır Pizza Hamuru Malzemeleri Nelerdir 1
Pizza Hamuru Malzemeleri Nelerdir?
Pizza hamurunu yapmadan evvel önce malzemeleri sayalım.
3,5 su bardağı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Malzemelerin tümünü bir kabın içinde karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.
Kabın ağzını streçle kapatın ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayaladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve tepsi büyüklüğünde açın.
Tepsileri unlayın ve açtığınız hamurları tepsilere yayın.
Hamurun pişerken kabarmaması için çatalla her tarafını delin.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Pizzanın sosunu hazırlayın ve yarı pişmiş hamuru fırından alarak sosu sürün.
Rendelenmiş mozzarella peynirini ve pizza üzerinde ne kullanacaksanız o malzemeleri de hamurun üzerine dizin.
Pizzaları 20 dakika kadar pişirin.
Dilimlemeden evvel 5 dakika kadar dinlendirin.
Pizza Hamuru Çeşitleri Nelerdir?
Pizza hamuru büyük çoğunlukla mayalı hamurla yapılır. Ama nadiren mayasız hamurla da yapıldığı olur. Mayasız pizza hamuru diğerine göre daha sert bir dokuya sahiptir. Bunun haricinde klasik ve temel hamur aşağı yukarı aynı malzemelerden meydana gelir.
Pizza Hamuru Nasıl Yapılır Pizza Hamuru Malzemeleri Nelerdir 1
Pizza Hamuru Malzemeleri Nelerdir?
Pizza hamurunu yapmadan evvel önce malzemeleri sayalım.
3,5 su bardağı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Malzemelerin tümünü bir kabın içinde karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.
Kabın ağzını streçle kapatın ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayaladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve tepsi büyüklüğünde açın.
Tepsileri unlayın ve açtığınız hamurları tepsilere yayın.
Hamurun pişerken kabarmaması için çatalla her tarafını delin.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Pizzanın sosunu hazırlayın ve yarı pişmiş hamuru fırından alarak sosu sürün.
Rendelenmiş mozzarella peynirini ve pizza üzerinde ne kullanacaksanız o malzemeleri de hamurun üzerine dizin.
Pizzaları 20 dakika kadar pişirin.
Dilimlemeden evvel 5 dakika kadar dinlendirin.
Pizza Hamuru Çeşitleri Nelerdir?
Pizza hamuru büyük çoğunlukla mayalı hamurla yapılır. Ama nadiren mayasız hamurla da yapıldığı olur. Mayasız pizza hamuru diğerine göre daha sert bir dokuya sahiptir. Bunun haricinde klasik ve temel hamur aşağı yukarı aynı malzemelerden meydana gelir.